#1 SEOUL STORY

Gepubliceerd op 16 augustus 2024 om 16:32

De allereerste Seoul Story! Op 16 september ga ik voor 12 dagen naar Seoul, mijn geboortestad. Ik vind dit ontzettend spannend, maar heb er ook ontzettend veel zin in. Daarom deel ik vanaf nu elke 16e van de maand een update over deze speciale reis. 

 

Yes, in september is het zover en ga ik voor het eerst sinds 36 jaar terug naar mijn geboorteland en -stad. Een reis die ik al een tijdje wilde maken, maar ergens ook wel erg spannend vond om te maken. De reisverboden tijdens Corona hielpen hier ook niet echt aan mee, maar dit jaar gaat het gebeuren! In september gaat het echt gebeuren en ga ik voor 12 dagen naar Zuid-Korea. De tickets zijn geboekt, maar de hotels nog niet. Ik twijfel of ik alle 12 dagen in Seoul door wil brengen, of dat ik ook nog andere plekken in Zuid-Korea ga bezoeken, bijvoorbeeld Buzan of Jeju. 

Maar waarom wil ik graag terug naar mijn geboortestad/land en wat maakt het zo spannend om terug te gaan? Goede vraag! Wat misschien niet iedereen van mij weet, is dat ik geboren ben in Seoul, Zuid-Korea. Toen ik 3 maanden was, ben ik geadopteerd en in Nederland opgegroeid. Ik heb hierdoor niet de Koreaans cultuur, taal en gewoontes mee gekregen en daardoor ook weinig met mijn roots gehad. Toch heb ik altijd gezegd dat ik graag een keer terug zou willen om het land te zien, maar nooit (en nu nog steeds niet) de behoefte gehad om mijn biologische ouders op te zoeken. Wel wil ik graag de plaats bezoeken waar het kindertehuis heeft gestaan, waar ik ben achtergelaten. Het kindertehuis bestaat helaas niet meer, maar toch lijkt het mij heel bijzonder om de plek te zien waar ik mijn eerste paar weken van mijn leven heb doorgebracht. 

 

Wat het zo spannend maakt om terug te gaan, is niet één specifiek ding, maar zijn meerdere dingen. Het stukje dat ik daar geboren ben, maar eigenlijk helemaal niets meer van deze stad en land en periode van mijn leven af weet (wat heel logisch is, maar voelt toch een beetje raar ofzo). Dat ik nog nooit eerder in Azië ben geweest en dat ik helemaal alleen deze bijzondere reis ga maken.

 

Maar tijdens deze reis wil ik ook deze metropool ontdekken, de K-cultuur opsnuiven en onder andere ook een kijkje nemen in de wijk Gangnam. Genoeg to-do's op de bucketlist waar ik jullie aankomende maanden verder in mee ga nemen! Mochten jullie tips hebben voor Seoul, vind ik het superleuk om deze te horen!

 

Liefs,

Ky

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.