#1 VALENCIA FRIDAY

Gepubliceerd op 6 september 2024 om 07:00

De allereerste Valencia Friday! Het aftellen is begonnen en met nog iets minder dan 3 maanden te gaan, is deze week de Road2Valencia ook officieel van start gegaan. De aankomende 3 maanden neem ik jullie op vrijdag mee op weg naar Valencia!

Maar Valencia is niet het enige tripje wat nog op de planning staat, want over iets meer dan 1 week vlieg ik voor 12 dagen naar Zuid-Korea. Daardoor start ik iets later dan normaal met mijn lange duurlopen. 

 

Hoe mijn trainingsweken er globaal uitzien?

  • Maandag

      Herstelrun - Rustig loopje op lage hartslag om even de benen te strekken na de lange duurloop van zondag. 

  • Dinsdag

      Baantraining - Sinds begin dit jaar train ik 1x per week op de baan, deze training bestaat uit loopscholing en een intervaltraining. 

  • Woensdag

      Gymday - Naast mijn looptrainingen probeer ik ook 2x per week naar de gym te gaan voor krachttraining. 

  • Donderdag

      Rustdag/Rustige korte run - Afhankelijk hoe mijn lichaam voelt en hoeveel zin ik heb, is deze dag bedoelt als rustdag of een rustig kort rondje. 

  • Vrijdag

      Tempoduurloop - De 2e tempotraining van de week. Deze training bevat een aantal blokjes op tempo (kan marathontempo zijn, of iets sneller). 

  • Zaterdag

     Gym day - 2x krachttraining van de week. Afhankelijk van hoe mijn lichaam voelt, kan deze dag ook een extra rustdag worden. 

  • Zondag

      Lange duurloop - Sunday Runday en deze staat in het teken van de lange duurlopen. Deze marathontraining wil ik minimaal 4x de 30km aantikken en          wellicht ook voor het eerst in 8 marathon voorbereidingen de 35km aantikken. 

 

In mijn schema laat ik altijd wat ruimte over voor extra rust. Tijdens de week kijk ik hoe mijn lichaam voelt en hoe soepel (of zwaar) mijn trainingen gaan. Op basis hiervan pas ik eventueel mijn trainingen aan. De 2 belangrijkste trainingen die ik eigenlijk nooit aanpas, zijn: mijn baantraining/intervaltraining en mijn lange duurloop. 

 

Over 2 weken neem ik jullie mee hoe mijn eerste paar weken van de marathontraining zijn verlopen. Daarbij ook een kleine sneak peak van mijn trainingen in Zuid-Korea!


Fijn weekend.

 

Liefs,

Ky

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.